تصویر پست
حافظه رم در سیستم کامپیوتری یکی از اجزای اصلی به شمار می رود،اما برخی از کاربران شاید از کار این سخت افزار به خوبی آگاه نباشند و معیار خرید آنها ظرفیت بالای آن و داشتن سرعت زیاد باشد.اما میزان واقعی رم مورد نیاز چقدر می باشد؟و چگونه می توان بیشترین بازدهی از رم موجود در سیستم خود بدست آورد؟
درک ماهیت و عملکرد حافظه رم بسیار سودمند و کاربردی است. داشتن آگاهی لازم از نحوه عملکرد رم می تواند به خوبی برای شما مشخص کند که سیستم شما چه کاری را می تواند به خوبی انجام دهد و از پس چه کاری بر نمی آید.

 

حافظه رم چیست:
RAM یا Random Access Memory گونه ای از حافظه برای ذخیره سازی داده هاست که اجازه می دهد فایل ها در مدت زمانی کوتاه نوشته و خوانده شوند ، بدون اینکه در این خواندن و نوشتن تقدم و تأخر زمانی اهمیتی داشته باشد. حافظه رم به دلیل سرعت بالای آن در خواندن و نوشتن از سایر حافظه ها ، از جمله دیسک سخت است.
رم به سیستم شما اجازه می دهد با سرعت بالا به داده های مورد نیاز دسترسی داشته باشد و در نتیجه رم تأثیر بالایی بر سرعت عملکرد سیستم شما دارد. نکته دیگر آنکه رم یک حافظه موقتی است که پس از هر بار راه اندازی دوباره سیستم عامل و یا قطع جریان برق ، تمامی داده های ذخیره شده روی آن پاک می شود.
این امر از رم یک حافظه موقت عالی برای ذخیره سازی داده ها می سازد که برای برنامه هایی که نیاز به دسترسی سریع و مداوم به داده ها دارند، به کار گرفته می شود. برای مثال اگر از یک واژه پرداز برای نوشتن یک متن استفاده کنید، در حالی که مشغول ویرایش هستید، اطلاعات و داده های آن روی رم ذخیره می شود تا در حین ویرایش، بتوانید به شکل زنده همه تغییرات اعمال شده را در آن واحد ببینید.

 

اساسا دو گونه متفاوت از رم وجود دارد:
استاتیک یا ثابت و دینامیک یا متغیر. رم دینامیک یا DRAM زمان دسترسی حدود 61 نانو ثانیه (یک میلیاردم ثانیه) را مقدور می سازد، در حالی که SRAM یا رم استاتیک زمان دسترسی 11 نانو ثانیه دارد. با وجود این، DRAM به دلیل هزینه کمتر آن بیشتر مورد اقبال و استفاده است.
آیا کامپیوترها واقعا به رم بالای ۱۶ گیگابایت نیاز دارند؟ پاسخ این سوال مثبت است اما باید دید در برابر این هزینه بالا چه چیزی به دست می آورید.
سرعت پردازش داده و اجرای برنامه ها در کامپیوتر به عوامل متعددی از قبیل پردازنده، رم، کارت گرافیک، نوع حافظه (SSD یا HDD) و غیره بستگی دارد.
نباید فراموش کرد که رم جدای از ظرفیت حافظه، معیارهای دیگری نظیر فرکانس (سرعت انتقال داده‌های ورودی و خروجی بین رم و اجزای دیگر)، تاخیر (بازه زمانی بین ارسال دستور و اجرا) و تعداد کانال نیز دارد که روی کارایی نهایی آن تاثیر گذارند.

 

 

[شما میتوانید برای گرفتن مشاوره و انتخاب هوشمندانه  سیستم  مدار بسته مطابق با نیاز های امنیتی خود از شرکت تخصصی حفاظت الکترونیک مرصاد کمک بگیرید .]
بـعـدی
پشتیبانی شبکه